maandag 1 april 2013

Eveline onderweg in Vlaanderen


Zeventien hellingen liggen vredig in het Vlaamse heuvelland. Voor zo'n 360 dagen per jaar is het er absoluut rustig. Maar enkele keren per jaar maakt de rust plaats voor heroïek. Strijdende lieden dokkerend over kasseien en lastige stroken. De Ronde van Vlaanderen; hoogdag voor menig wielerliefhebber.
Voor de niet-profs die de strijd aandurven en een afspraak hebben met de geschiedenis is er op zaterdag de Ronde voor toeristen. Te kiezen tussen 133km of de volle 260...



Wij kozen gelukkig voor de 133 km die zeker ook niet min waren. Het collectieve gevoel dat in de lucht hangt bij zo'n ronde is overweldigend. Zwetend en ploeterend rijden de toeristen omhoog. Zelf banden vervangen tijden de rit net zoals in de tijd van... Zo moet dat. Het gelukkige gevoel bij het overschrijden van de finish in Oudenaarde... Geweldig!

Ook wij kregen tot 3x toe af te rekenen met pech maar toch hadden we een geweldige dag. Als échte toeristen door het Vlaamse heuvelland. Voor wie er niet was; het is een aanrader om die mooie route toch ook eens te volgen, ook al is het maar met de auto....
Wielrennen in Vlaanderen is ondanks de dopinggeruchten en schandalen nog lang niet dood! Dat hebben de 16.000 deelnemers wel bewezen.

Voor wie mij eens wil zien rijden... De beelden van de rit zijn hier te vinden. Mijn start nummer 11540
Bij de filmpjes altijd wel een beetje wachten.
  http://chronorace-web.cloudapp.net/rvv/tracking.aspx?lng=NL

Eveline

Geen opmerkingen: