woensdag 6 februari 2013

Habla Espangol?

Dag trouwe supporters, 

Reeds voor het derde jaar op rij trek ik tijdens de koudste periode van het jaar naar de Spaanse costa Blanca. Na Benidorm en Calpé is dit jaar Benidorm weer mijn eindbestemming om een weekje stevig te trainen. Op maandag vertrok een bende gekke trienen naar Zuiderse oorden. Jihaaa en wijle weg! :)

Arrivederci et hasta la vista!  

Beste reizigers, welkom op uw eindbestemming Alicante. Wij danken u voor het vertrouwen in onze maatschappij en wensen u een aangenaam verblijf toe. De weersvooruitzichten: momenteel is het zonnig en bedraagt de temperatuur 6 graden... 6 GRADEN?! What the f***? Dan waren we beter thuis gebleven! 

Het was niet al te warm toen we uit het vliegtuig stapten. brrr Gelukkig liep de temperatuur snel op toen de bus ons richting Benidorm voerde. Onze namiddag training konden we afwerken in korte broek. Hopelijk  vertrokken voor een zonnige week. 

Voor dag twee hadden we 4uur gepland. Een mooie rit met onder mee de klim naar Benissa, ook wel bekend als de kleine Pogio, en de Pinos. Aan die laatste hebben we ons wel even mispakt... kuch kuch. 
Zelfs met mijn "27" was het krasselen om toch maar niet te moeten afstappen. De voldoening was des te groter om toch de top te bereiken zonder stoppen! En ja ik weet dat u nu even geniepig lacht, en bij uzelf denkt, tja GIJ moest perse naar Spanje he... Lach maar. 

Vandaag hebben we reeds onze derde dag afgewerkt. Na 30 km klimmen bereikten we de top van Portes de Tudons gelegen op 1024m hoogte. 5 uur na ons vertrek klokten we af met 2000 hoogtemeters. Weer een goede dag. 
Saillant detail, het was vandaag in waaiers bergop rijden. Jaja in waaiers. Met zo'n sterke rukwinden hadden de meesten onder ons het reeds gehad na een halfuur fietsen. Met moeite 20 km/uur halen in de bergaf, is toch bedenkelijk. Daar worde hard van! 

Choco, moe en voldaan ga ik een goede nacht tegemoet om morgen weer een lange training aan te vatten. 
Slaaplekker lieve lezers! :)  
Toppie! 




Geen opmerkingen: