zaterdag 31 augustus 2013

M2I

De grootste Tom Boonen fans zullen wel weten wat de titel betekend. M2I is de afkorting van Move to Improve. Het goede doel waar onze Belgische trots peter van is.
M2I is een organisatie die als grootste doel heeft motorisch gehandicapte kinderen terug te leren lopen. En wie wil daar nu niet graag zijn steentje aan bijdragen?




Voor de Sprinters Malderen was dit natuurlijk maar een woord. Direct werden een aantal rensters bereid gevonden het goede doel te steunen en er een leuke dag van te maken.
Vragen jullie je natuurlijk direct af wat wij dan wel hebben uitgestoken?

Een van de initiatieven van de organisatie is een wielertour waarbij sympathisanten, renners en bekende coureurs samen 4 dagen fietsen. Met een groep van om en bij de 80 renners trekken ze door het land met ritten van 140-190 km per dag. Wij hebben met de ploeg op de derde dag de groep vervoegd voor een rit van Houffalize naar Steenuffel. Volgens het rittenschema goed voor zo'n 190(!) km. Gezien de situatie waarin mijn conditie zich momenteel bevindt was dat ook voor mij een hele afstand.

Ook Bart Wellens en Dé Ludo (Dierickx) droegen hun steentje bij en fietste de rit integraal mee!

Maar de sfeer was goed en iedereen steunde elkaar. Met een duwtje hier en daar raakte iedereen over het geaccidenteerde parcours en bereikten we na een lange dag fietsen de brouwerij van onze sponsor Palm! Een warm ontvangscomité stond klaar om de groep aan te moedigen. We hebben allemaal een leuke dag gehad en hopelijk een nuttige bijdrage geleverd aan een organisatie die echt wel ontzettend veel betekend voor kinderen met een neuromotorische handicap. Ik zou graag meer vertellen over onze ervaringen en wat de organisatie juist doet en betekend voor de vele hulpbehoevenden, maar ik denk dat jullie een betere impressie zullen krijgen van het reilen en zeilen wanneer jullie de site eens checken.  http://www.movetoimprove.be/ Deze mensen leveren geweldig werk en ik kan een organisatie als deze alleen maar toejuichen!

Want iedereen het recht heeft om te wandelen en te sporten! 

Eveline,

Geen opmerkingen: